Пропускане към основното съдържание

Кунева пак ще обикаля страната в търсене на алтернатива

След като събра 14% от одобрението на избирателите Меглена Кунева реши да търси алтернатива, без подкрепата на партии.

На специална пресконференция днес тя обяви, че отново тръгва на обиколки из България, за да разбере в следващите месеци точно как да стане това.



„С Любомир Христов обещахме да се върнем по всички места, в които сме били по време на кампанията. Това е много работа ще стигне за месеци“, посочи Кунева.

Тя обясни, че през следващите месеци ще реши как да оправдае очакванията на хората и как да им предостави алтернатива в посока на гражданското общество.

"1 млн. българи не са чути на тези избори. Това са хора, за които аз искам да се грижа", коментира тя.

Меглена Кунева отрече на този етап да прави партия. „Не смятам, че отново около един човек да се създаде партия е добра рецепта“, заяви тя и добави, че партия се прави с желание да се участва на избори и да се вземе властта.

„Това, което аз искам, е да събудя нацията“, каза Кунева.

Кандидатът за президент заяви, че няма уговорки с партии:"Няма партиен лидер, с когото съм се виждала и да съм правила задкулисни уговорки".

Меглена Кунева повтори три пъти "Не, не и не" на въпроса дали се е срещала със заместник-председателя на ДПС Лютви Местан.

"Мога да го кажа върху Библията. Уверявам, че няма партиен лидер, с когото да съм се договаряла. Не съм кандидат на г-н Първанов и няма да бъда. Не, нямам общо с БСП, ДПС и ГЕРБ", увери тя.

По думите й на изборите хората не са гласували за "назначените кандидати". "Между ГЕРБ и БСП има много общи неща", коментира още Кунева.

Тя обясни, че не е искала да призове хората, които са гласували за нея на 23 октомври, да подкрепят някой от кандидатите на втори тур, защото била против това цялата власт да бъде в ръцете на една партия, както и против това БСП да вземе пореден мандат в президентската институция.

"Никога не сме имали повече съмнения за честността на изборите", изтъкна бившият кандидат за президент.

Кунева иронично допусна, че след години може изборите изобщо да се отменят, за да се спестят средства и спокойно хора да бъдат назначавани на ключови позиции на база на личния рейтинг.

"Написахме един текст, който да се хареса на западните ни партньори, но тук той не работи", така тя определи действащият Изборен кодекс.

Меглена Кунева поздрави за успеха новите президент и вицепрезидент на България Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и им пожела да успеят да преодолеят международната изолация на страната, до която е довела липсата на предсказуемост в политиката.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.