Пропускане към основното съдържание

Младенов заплаши Центъра за социална рехабилитация със съд

Заради забавянето на заплатите на служители в сдружение "Национален център за социална рехабилитация" - София, общините ще приключат договорите си със сдружението и то ще си има работа с прокуратурата.

Това отговори по време на парламентарния контрол министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на депутата от левицата Драгомир Стойнев.

Стойнев посочи, че председателят на Националния център за социална рехабилитация Пламен Захариев не е плащал заплати на служителите повече от година, а за "награда" е бил назначен за изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

„Не закриляме никого, за случая има 38 административни производства“, посочи Младенов.

Той уточни, че Националният център за социална рехабилитация - София управлява 13 социални услуги, делегирани от държавата в Бургас, Варна, Велинград, Правец.

Вече било установено, че се забавят трудовите възнаграждения на служителите, а има и случаи, при които заплатите изобщо не са изплащани.

През юни тази година сдружението в ролята си на работодател е дължало за заплати повече от 360 хил. лева, обясни министърът.

Младенов посочи още, че държавата изплаща средствата за делегираните дейности навреме на общините, а те от своя страна не забавят плащанията за социалните дейности на организациите, с които са сключили договори.

"Националният център за социална рехабилитация" носи цялата отговорност за неплащане на заплатите на служителите си и държавата в случая не носи вина, оправда се Младенов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.