Пропускане към основното съдържание

Агенцията за приватизация подписа договор с "БТ Инвест" за "Булгартабак"

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол подписа при закрити врати, договора за приватизация на 79,83% от капитала на"Булгартабак холдинг" с "БТ Инвест", съобщиха от ведомството. От името на "БТ Инвест" (зад дружеството официално стои руската банка ВТБ, но остава неясен нейния клиент) е подписала Александра Дойчинова, която е била упълномощена, обясниха от АП. Дойчинова е прокурист на консултантската компания "Шонхерр България", собственост на австрийската "Шонхерр".

Цената по договора е 100.1 млн. евро и се заплаща чрез банков превод по сметка на агенцията за приватизация. 20% предприятието ще плати днес, а останалата част от 80% - преди приключване на сделката след произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията. По закон КЗК може да се произнесе и без да има сключен договор между двете компании, както беше досега ако има доказателства за техните сериозни намерения. "БТ Инвест" е представила декларация пред агенцията за приватизация за произхода на своите пари.

Окончателното прехвърляне на правото на собственост върху продаваните акции ще стане при осъществяване на приключването, след заплащането на остатъка от покупна цена и след разрешение на Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе за концентрация на стопанска дейност.

Новият собственик на дружеството ще трябва да запази дейността на "Булгартабак" през следващите десет години, да не намалява акционерното си участие в предприятието (но самата "БТ ИНвест" може да бъде продадена).

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.