Пропускане към основното съдържание

Цветанов най-силно желаел победата на Плевнелиев

МВР шефът Цветан Цветанов категорично отхвърли нападките срещу него, че работи срещу Росен Плевнелиев, след като разкрил информацията за подкупа.

"Аз съм единственият, може би, който най-много и силно желае победата на Росен Плевнелиев", отсече Цветанов пред журналисти.

В края на миналата седмица той разкри, че трима столични общинари поискали половин милион рушвет от Плевнелиев през 2007 г., за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата.

Плевнеливе тогава отказал, но не уведомил компетентните органи. Прокуратурата вече проверява дали кандидатът за президент на ГЕРБ е нарушил закона, като е премълчал за случая.

Според Цветанов бившият строителен министър е изключително почтен, честен човек, който е успял, въпреки всичко, което му се е стоварило.

"Трябва да отдадем нужното на качествата на кандидат-президента Росен Плевнелиев и като човек, и като професионалист, и като човек, който е представлявал европейския бизнес в България и е управлявал европейски пари", похвали го още МВР шефът.

Той добави, че не се е интересувал с какво се занимават общинските съветници, които на среща с Росен Плевнелиев поискали 500 000 евро.

На свой ред обаче попита защо общинските съветници от София, които в момента се опитват да правят компромати, не са инициирали проверки в общинските предприятия, при положение че именно съветниците избират ръководствата им.


"Предизборна кампания не се прави за един или два месеца в периода преди вота. Важно е какви са политиките, които са реализирали определени политици, определени личности и това, което са правили съответните правителства през тези 20 години", посочи вътрешният министър.

Стефан Данаилов е изключително добър актьор. С тези думи Цветанов коментира номинацията на БСП за вицепрезидент.

"Той е любимец на много български граждани, които са наблюдавали сериалите, в които той е участвал", допълни МВР шефът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.