Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ в шок и ужас от Данаилов, израдва се Станишев

ГЕРБ явно са в шок от номинацията на бившия културен министър Стефан Данаилов за вицепрезидент, издигнат от БСП.

Радостта от това изрази лидерът на партията Сергей Станишев на пресконференция в партийната централа на столетницата.

Той беше категоричен, че Калфин и Данаилов са двойка на БСП, а не на Първанов.

Калфин спечели гласуването на първи тур с 60% от гласовете на Националния съвет на партията, а Стефан Данаилов е най-обичания човек в партията и най-обединителната фигура, посочи той.

„Искам да видя този, който е "кукловод" на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов как ще ги направлява“, запита риторично Станишев.

Според него номинацията на Стефан Данаилов се възприемала много добре от хора с различни политически виждания. Станишев добави, че той е много силна кандидатура.

"Радвам се, че Стефан пое този кръст", коментира още лидерът на БСП.

 Според него двойката Ивайло Калфин – Стефан Данаилов е перфектна и в пъти по-силна от другите, които ще играят на изборите. По думите му БСП ще играе с отбор „А“.

„Нашата президентска двойка играе за победа и това е ясно от силата, която нашите кандидати излъчват“, закани се Станишев.

Той коментира и изказването на председателя на парламента Цецка Цачева, че ГЕРБ е „ковачница на кадри.

В тази връзка Станишев даде примери, че вчера за четвърти път е бил сменен директорът на Агенция „Пътна инфраструктура”, рокадите във фонд „Земеделие“. „А за Калина няма да споменавам“, добави той.

„Цената на тези кадрови експерименти на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ я плащат българските граждани, защото некомпетентността и лобизмът излизат през носа на хората“, отсече червеният лидер.

Станишев категорично се противопостави на намеренията на Цецка Цачева за парламентарна ваканция около изборите.

„Споменете си колко пъти ГЕРБ скачаха и казваха - колко е важно да работи парламентът и в първите седмици дори си носеха закуски и вода в пленарна зала. Сега прилагат всякакви хватка, за да правят изкуствено занижени кворуми“, отбеляза социалистът.

Според него ваканцията обслужва само кампанията на управляващите, защото имали около 20 депутати от парламентарната група, които са кандидати за кметове.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.