Пропускане към основното съдържание

Областният на Ловеч стана зам.-регионален министър

Премиерът Бойко Борисов назначи досегашния областен управител на Ловеч Николай Нанков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от правителствената пресслужба.



Той заема мястото на избраната миналата седмица за регионален министър Лиляна Павлова, след като Росен Плевнелиев подаде оставка заради включването му в президентската надпревара.

Няколко часа преди правителствената информационна служба да съобщи за новия зам.-министър Лиляна Павлова даде пресконференция, но запази мълчание за името на новия си заместник.

"Надявам се до края на месеца да сформирам екипа. Имам възможност в момента, която ми е дадена от министър-председателя, да анализирам ситуацията и какви са ни приоритетите, и до края на месеца ще излезем с решение кой да е в политическия екип на министерството", заяви пред журналисти Лиляна Павлова след заседанието на Министерския съвет.

Новият заместник-министър на регионалното ведомство Николай Нанков е роден през 1983 г. в Априлци.

Има магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски” по специалността „Регионално развитие и управление”.

До определянето му за областен управител на Ловеч през август 2009 г., професионалната му биография е била свързана с разработването, управлението и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

Член е на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. Притежава сертификат „Привличане на чуждестранни инвестиции”, издаден от Българския икономически форум. Владее английски език.

На мястото на Нанков е назначена Ваня Събчева за областен управител на Ловеч, която досега е била старши експрет в ловешката областна администрация.

Тя има магистърска степен по публична администрация и бакалавърска „Индустриален инженер” от Техническия университет в Габрово.

Като старши експерт в нейните задължения досега бяха контролът по законосъобразност на административни актове, регионално развитие, изграждане и поддържане на техническата инфраструктура и комунална дейност, и строителство.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.