Пропускане към основното съдържание

Ламбо сам си изработил сценария

Стефан Данаилов категорично отрече да е принуждаван да се кандидатира за вицепрезидент.

"Това мое решение не е свързано с никакъв сценарий на никого. Единственият сценарист и изпълнител на ролята съм си аз", заяви актьорът пред bTV в първото си интервю след решението му да се върне в политиката, което мотивира в писмо до Станишев.

След като заявил отказ да се кандидатира за президент, последвало "време на покой" – месец август, когато никой не го е търсил.

След ваканцията на парламента започнали да се коментират имена за кандидат за вицепрезидент с инициали М.М. Данаилов подозирал, че това са Михаил Миков или Мая Манолова.

Той допълни, че е следял рейтингите на кандидатите, виждал е посоката на развитие на кандидатурата на Ивайло Калфин.

Повратната точка в позицията му била пресконференцията на ГЕРБ от 4 септември, когато бяха представени кандидатурите на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

До тогава смятал, че кандидатът на ГЕРБ за държавен глава ще бъде Бойко Борисов.

Ламбо се провокирал от думите на премиера към Плевнелиев: "Давам ти този пост за един мандат, защото следващият ще съм аз".

"Това, че в XXI век, в демократична България може такова нещо да се случи и невероятното самочувствие - "Ти си, просто няма за какво да правим избори. И тогава се замислих дали така безметежно и спокойно по утъпкания път трябва да върви една кампания и едни хора да спечелят ей така", сподели Стефан Данаилов.

По отношение на писмото, което беше прочетено от Сергей Станишев, Данаилов каза, че окончателното решение е взел на 9 септември и е искал сам да го прочете на 10 септември на Копривките.

"Не можах да отида. Знаех, че пленум има в понеделник и мисля, че на 10 септември Станишев го е получил. В партията имаше притеснения кой ще бъде кандидатът и всички бяха изненадани. Аз това и исках - да има изненада", обясни още той.

Данаилов призна, че не е писал сам писмото: "Не мога да пиша, диктувал съм емоцията си".

Ламбо разказа още, че не на четвърти септември, а по време на тържествата на столетницата на Бузлуджа е изпитал съжаление, че не се е кандидатирал за президент.

"Тогава се почувствах като предател", просълзи се Данаилов.

Той бе категоричен, че не спасява главата на лидера си и призна, че в политиката го е вкарал президентът Георги Първанов.

Относно казусът "Стъклен дом" Ламбо беше категоричен, че сериалът няма нищо общо с кампанията и е нещо, което много обича.

"Заснели сме голяма част от сезона, който не е свършил. Сигурно ще започне през един понеделник, а зрителите ще видят невероятни неща. В рекламата може моята визия да я няма", каза актьорът.

"Моята мечта е да видя моя народ поне за една минута усмихнат", заключи Стефан Данаилов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.