Пропускане към основното съдържание

Нови музикални инвалиди ни натрапиха от "Х фактор"

Най-популярното музикално шоу в света стъпи и у нас. Големите очаквания да влезе в люта конкуренция с вече набралото скорост "Гласът на България", "най-доброто жури", което бихме могли да си представим и мащабната PR реклама накараха много хора да видят първите епизоди на скъпото риалити "Х фактор".


Началото обаче бе разочароващо. Върна ни във времето на Иван-Андреевия "Мюзик Айдъл", когато на преден план излизаха хора, за които на всеки е ясно, че нямат никаква работа на сцената, търси се шоуто.

Продуцентите обаче трябва да са разбрали, че публиката достатъчно се е нагледала на музикални инвалиди и няма нужда от поредното им натрапване.

Ако целта на "Х фактор" е да ни покаже новата Валентина Хасан, поне да го обявят в рекламната си кампания. Всъщност вече се яви една Валентина, но Тошева. Разбрахме, че възрастната жена (на 60 години) не е имала интимни отношения, за нея "Х фактор" е някаква фирма и под кикота на журито изпълни "Не е пух от тополи".

Ставаме свидетели на поредното шоу, което ще си търси телевизионния рейтинг и трябва да почакаме да видим наистина какви таланти е подбрало журито.

Всъщност, като заговорихме за журито, и там продуцентите го избиха на фалш месец преди старта. В България сме свикнали винаги да бъдем в някоя крайност, но когато се правят визитки на хора, някак си не е уместно да се използва претенциозното "НАЙ".

Защото поставят популярни хора в доста неловка ситуация. Така и не става ясно по какви критерии Мария Илиева е НАЙ-добрата българска певица? Никой не отрича качествата й, но едва ли и тя самата би се определила по този начин. Нито Васко Василев е "НАЙ-успелият българин зад граница", нито пък Мага е автор на НАЙ-добрите български песни. Поли Генова тепърва има да се доказва на сцената и участието й на Евровизия е позитивно начало. Защото допреди година тя бе НАЙ-редовната участничка на конкурса Българската Евровизия.

Толкова за началото, дано шоуто не се развие по начин, който ни е до болка втръснал през последните години. Дано наистина започне да се откроява с основната си цел - да открие хората с Х фактор. И дано продуцентите не ни взимат за някакви зрители тъпаци, които изпадат в див транс от изявите на вече споменатите музикални недоразумения. Независимо дали са с уши на елф или изглеждат нормално.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.