Пропускане към основното съдържание

Две тройки общинари поискали рушвет от Плевнелиев

Червеният депутат Антон Кутев призова управляващите да отговорят на няколко конкретни въпроса по повод скандала около Росен Плевнелиев за поискания подкуп от общински съветници, за което той не е сигнализирал компетентните органи.

За случая съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в края на миналата седмица, когато разкри, че трима столични общинари поискали половин милион рушвет от Плевнелиев, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата.

Антон Кутев днес уточни, че става въпрос за две сделки, едната била през 2007 година, на която той е бил свидетел като общински съветник от БСП.

Тогава имало искане от фирмата на Росен Плевнелив за отчуждаване на имоти чрез замяна, но сделката така и не минала през Столичния общински съвет, защото се засягали терени на "Софийски имоти".

Червените общински съветници обаче тогава подкрепили сделката, макар че в крайна сметка тя не е реализирана.

Кутев обаче си спомни, че общинските съветници на БСП в предишния СОС са имали разговор с Росен Плевнелиев, в който настоящият кандидат за президент лично им е благодарил, че единствени са го подкрепили, без да искат нещо в замяна.

Още по темата

Цветанов отвръща: БСП да не се правят на разследващи!
Цветанов е подъл. Умишлено накисна Плевнелиев!
Общинари рекетирали Плевнелиев за 500 бона
"Очевидно други хора бяха поискали и очевидно не бяха получили, тъй като сделката не мина", заяви червеният депутат.
Той добави, че сделката влиза отново в СОС през март 2008, но тогава той вече не е бил общински съветник.

"Става въпрос не за трима брокери, а за два пъти по трима, които са искали подкуп, но не са го получили. Вторият път - през 2008 е имало други трима", разкри Кутев.

В тази връзка той попита каква част от първата тройка общински съветници съвпада с втората.

Кутев попита още управляващите колко от тримата съветници от 2007г., които са искали подкуп, са станали общински съветници от ГЕРБ.

Той поиска да знае още и защо Плевнелиев не е информирал МВР и дали е информирал тогавашния кмет Бойко Борисов и председателя на Общинския съвет.

В началото на пресконференцията секретарят на НС на БСП Антон Кутев прие поздравленията за рождения си ден и се похвали с подаръка от Сергей Станишев – комичната книга със заглавие „Аз, Бойко”, написана от сценаристите на Слави.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.