Пропускане към основното съдържание

Брашното поевтиня, на едро, до 0,92 лева за килограм

Индексът на тържищните цени (ИТЦ) остава почти без промяна и тази седмица като се покачи минимално от 1,880 пункта на 1,885 пункта, съобщиха на БТА от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От средата на юни нивото на ИТЦ е стабилно, малко под 1,900 пункта.


Брашното тип "500" поевтинява с 2% до 0,92 лева за килограм. Цената на ориза се покачва с 1,3 на сто средно до
2,30 лв./кг. Цената на захарта се задържа тази седмица на 2,26 лв./кг. Олиото поевтинява с една стотинка и се търгува по 2,65 лева за литър.

Кравето сирене поскъпва с 1,2 на сто и се продава тази седмица средно по 5,00 лв.за килограм на едро. Цената на
кашкавал тип "Витоша" е средно 10,61 лв./кг. Цената на каймата се качва с 0,8 на сто до 4,84 лева за килограм.
Яйцата се търгуват на едро средно по 0,17 лева за брой.

С 4,5 до 0,2,1лв. /кг. пада цената на дините. С 8,2% до 0,66 лева за килограм се е повишила цената на пъпешите.
Доматите тази седмица се търгуват средно 0,46 лв. за килограм. Цената на краставиците на едро се повиши с 1,5 на сто средно до 0,69 лв. за килограм.

Цената на зелените чушки, продавани по борсите, се повиши с 1,3 на сто до 0,76 лева за килограм.Червените чушки поевтиняват с 27 на сто до 1,08 лева за килограм Зелето поскъпна със 7,1 на сто до 0,30 лева за килограм на едро. По 0,46 лв. за килограм се търгуват тази седмица картофите. Цената на тиквичките се понижава с 6,7 на сто до 0,42 лева за килограм.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.