Пропускане към основното съдържание

Адвокатски капан за камериерката, обвинила Строс-Кан

Адвокатите на бившия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан заявиха, че разполагат с информация, която може "силно да подкопае доверието" към камериерката, която го обвини в опит за изнасилване, съобщава ройтерс.

Освен това защитниците Уилям Тейлър и Бен Брафман се оплакаха от изтичане на информация по случая от нюйоркската полицията към медиите. Според тях това може да наруши правото на Строс-Кан на справедлив процес.
"Молбата ни е да използвате всички ресурси, с които разполагате, за да спрете понататъшно изтичане на информация", призовават адвокатите в писмото до окръжния прокурор на Манхатън.

Още по темата

Говорител на нюйоркската полиция отказа коментар, но адвокатът на камериерката Джефри Шапиро заяви, че не е изненадан от твърденията на защитниците на Строс-Кан.

"Отново ще обвинят жертвата, че е лош човек. Наистина съм ядосан. Познавам тази жена. Видях страха в очите й", заяви Шапиро.

От прокуратурата пък изразиха безпокойство от твърденията на адвокатите, че имат данни, които могат да се отразят негативно на процеса.

Според обвинителите доказателствата срещу бившия шеф на МВФ са "съществени и се увеличават с всеки изминал ден".

62-годишният Доминик Строс-Кан бе задържан на 14 май и вече е обинен за сексуално посегателство срещу 32-годишна камериерка, имигрантка от Гвинея, в луксозния хотел "Софител" в Манхатън.
Миналата седмица той бе освбоден от затвора на Райкърс айланд в Ню Йорк срещу гаранция от 1 милион щатски долара и в момента е под домашен арест.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.