Пропускане към основното съдържание

Перспективата пред България вече е положителна според рейтинговата агенция Fitch

Перспективата по рейтинга България вече е положителна според рейтинговата агенция Fitch, съобщи изданието Wall Street Journal. Агенцията е повишила оценката си за страната ни от негативна на положителна заради намаляването на дълга и възстановяването на икономиката, отбелязва изданието.

Ако дългът намалее още и бъдат продължени съкращенията в бюджетния сектор, а банките у нас покажат по-ясни доказателства за стабилизиране, е възможно и кредитният рейтинг на България да се повиши, казват от Fitch.

Евентуално негативно влияние може да предизвикат слабото вътрешно търсене и последици от проблемите на гръцките банки. Засега на финансовия пазар у нас проблемите на южната ни съседка не са се отразили, въпреки че няколко от големите български кредитни институции са собственост на гръцки банки.
Рейтинговата агенция посочва, че ръстът на българската икономика през първото тримесечие е 2.5%. 

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.