Пропускане към основното съдържание

НС с декларация срещу агресията спрямо религиозните убеждения

Народното събрание ще обсъди текст на декларация, в която се осъжда провята на агресия срещу правото на хората да изповядват свободно религиозните си убеждения. В редовния парламентарен контрол ще участват министър-председателят Бойко Борисов и десет министри.
Министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще отговарят на въпросите след 11.00 часа. Редовният контрол ще започне в 9.00 часа. Премиерът ще отговаря на питане на Иван Костов и Иван Иванов от ПГ на Синята коалиция относно противодействие на заплаха за сигурността на страната. Второто питане е от народните представители от РЗС Яне Янев и Емил Василев относно политиката на правителството за противодействие на разпространението на наркотици в контекста на доклада на Европол.
Към премиера има и два въпроса от депутати от левицата. Петър Курумбашев задава въпрос относно заповед на министър-председателя на Република България за създаване на проект за Национална стратегия на филмовата индустрия. Другият въпрос е Георги Божинов относно изявление на министър-председателя на Република България, направено на 14.05.2011 г. пред форум на Съюза на репресираните в България.
Вицепремиерът Цветан Цветанов ще отговаря на три въпроса и едно питане. Питането е от народния представител от левицата Антон Кутев относно политиките на МВР, осигуряващи превенция срещу случаите на полицейско насилие.
В контрола ще се включат още вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на правосъдието Маргарита Попова, просветният министър Сергей Игнатов, здравният министър Стефан Константинов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Предвижда се още в контрола да се включи и новият министър на транспорта Ивайло Московски, който е девети по ред. Депутатски въпроси има зададени и към министърът на икономиката Трайчо Трайков и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.