Пропускане към основното съдържание

Канабисът – табу за местни и чужденци в Холандия

Правителството на Холандия обяви, че до края на годината ще забрани на чуждестранни туристи да купуват канабис и ще наложи ограничения на холандците при покупката му, съобщи Ройтерс.
Страната е известна с най-либералното си законодателство в Европа, което позволява на чужденци и местни граждани да купуват "лека дрога" от т. нар. магазини за кафе.
По тази причина Холандия и особено Амстердам са привлекателна дестинация за хиляди туристи.
С подкрепата на крайнодясната антиимигрантска Партия на свободата на Геерт Вилдерс, коалиционното правителство възнамерява да ограничи наркотуризма в рамките на национална програма за здравеопазване и борба с престъпността.
Според бъдещите правила само постоянно пребиваващи в Холандия ще могат да се записват като клиенти на магазините за канабис.
Новата политика ще бъде приложена в южните холандски провинции Лимбург, Зелант и Северен Брабант до края на тази година, а през следващата - в цялата страна.
Властите в Амстердам, където има около 220 "магазина за кафе", вече са започнали да затварят някои от тях в квартала с червените фенери.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.