Пропускане към основното съдържание

КНСБ си настоява за скок на заплатите и пенсиите

От 1 юли тази година КНСБ ще настоява и ще търси с всички възможни средства, в това число с натиск и протестни действия, минималната работна заплата, допълнителните плащания към пенсионерите и социалните помощи, да бъдат актуализирани, или еднократно да бъдат изплатени компенсации.
Това заяви на пресконференция в Благоевград президентът на конфедерацията Пламен Димитров.
Той аргументира позицията на КНСБ с това, че трета година в България всички доходи са замразени.
"Продължават в същото време инфлационни процеси, които дори и МВФ призна, че са повече от първоначално заложените", коментира той.
Това по думите му е косвено признание, че потреблението и стимулирането на потреблението ще бъде двигателят на растежа през следващите месеци в България.
Според президента на КНСБ всъщност негласно МВФ казва, макар и с малко, да бъдат стимулирани доходите.
Пламен Димитров очаква в това да се вслуша и финансовият министър, който обикновено, по думите му "невинаги чува какво му казваме ние, но чува какво му казва МВФ".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.