Пропускане към основното съдържание

Комисията "Антимафия" остана без шеф

Напусналият парламентарната група на „Атака“ Валентин Николов ще се оттегли от председателеския пост на Комисията за борба с корупцията.
Според правилника на Народното събрание, шефският пост се полага на представител на парламентарна група. След като Николов напусна „Атака“, хората на Волен Сидеров ще трябва да посочат нов кандидат за поста, който да бъде одобрен в пленарна зала.
"Според правилника, аз трябва да изляза от нея. Постовете не ме блазнят", обясни пред Dnes.bg Валентин Николов.
Той допълни, че „Атака“ е в правото си да посочи нов шеф на комисията.
Според Николов дали хората на Сидеров ще запазят поста е въпрос на договорки с останалите парламентарно представени партии. 
Възможно е друга политическа сила да поеме ключовата комисия, която се занимава със сигнали за корупция в законодателната, изпълнителната и съдебна власт.
През април депутатите си устроиха страховит скандал заради нея.

Още по темата

Тогава „Атака“ прокара промени в правилника на Народното събрание, с които се удължи мандатът с още 6 м. на Валентин Николов. Така управляващото мнозинство успя да попречи на Бойко Великов от БСП да оглави комисията.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.