Пропускане към основното съдържание

РЗС знаели за още две грами, ма ще си траят

РЗС внесе в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси сигнал срещу премиера Бойко Борисов, съобщи зам.-шефът на партията Атанас Семов.
От РЗС се позовават на изнесената от WikiLeaks информация, която уличава Борисов в престъпна дейност и корупционни връзки.
Според публикуваната секретна грама на бившия американски посланик Джон Байърли от 2006 г., разпространена от сайта, Борисов е свързан със скандали за източване на гориво и контрабанда на амфетамини.
Също така в качеството си на кмет на София е сключвал сделки, които вероятно са облагодетелствали директора на "Лукойл" Валентин Златев, пише Байърли.
РЗС настоява премиерът незабавно да бъде изслушан в антикорупционната парламентарна комисия, съобщи депутатът Емил Василев. Ако комисията предприеме необходимите действия по случая, от партията били готови да предоставят непубликувани факти и документи в подкрепа на изнесеното от WikiLeaks.
По думите на Василев те доказвали „криминалното минало и сегашните корупционни схеми на Борисов“.
Не ги оповестявали обаче сега, за да не бъдат „интерпретирани“ в проправителствени медии, но биха ги предоставили в рамките на процедура в парламентарната комисия, ако тя започне разследване.

Още по темата

"Борисов трябва веднага да подаде оставка", подчерта зам.-шефът на РЗС Атанас Семов.
"В близките дни ще излязат поне още две грами за престъпната дейност на Борисов, включително и към днешна дата", категоричен беше депутатът Емил Василев, без да уточни защо е толкова сигурен в твърдението си.
"Сигурен съм, че скоро ще излезе информация във WikiLeaks, в която ще бъдат коментирани някои въпроси, като например каква връзка има Бойко Борисов с убийствата на Димата Руснака и Бай Миле по времето, когато беше главен секретар на МВР", каза още Емил Василев.
Депутатът не се ангажира да прогнозира дали наяве ще излезе грама от настоящия американски посланик Джеймс Уорлик.
"Уорлик се опитва да замазва скандала, да го неглижира, което показва зависимост между него и Бойко Борисов", коментира Василев.
От партията са се възмутили и от оповестеното изследване на МБМД, според което РЗС има само 0,1% подкрепа сред избирателите.
"Това е отвратително безобразие и откровена манипулация. Излиза, че при извадка от 1000 души са намерили един-единствен симпатизант на РЗС", изтъкна Емил Василев.
По повод обвиненията на шефката на социологическата агенция Мирослава Радева, че лидерът на РЗС я заплашвал заради данните от проучването, Василев обясни, че Яне Янев всъщност й пратил ироничен SMS с текст: "Благодаря ти". Тя пък отговорила: "Ти заплашваш ли ме?".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.