Пропускане към основното съдържание

Няма страшно. Краставиците у нас – чисти от бактерии

Няма основания за тревога у нас за заразени с "ешерихия коли" краставици от Испания, обяви шефът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов.
Той посочи, че е разпоредил незабавни проверки, за да се установи дали в България има от заразените с микроорганизми краставици от Испания.
"Ако има такива краставици, те ще бъдат възбрани и ще им бъдат взети проби за микробиологично изследване", каза Войнов пред „Фокус“.
По думите му зеленчуците, които са на българския пазар, са основно внос от Гърция и Йордания.
Йордан Войнов призна, че са получили два предупредителни сигнала по евросистемата за бързо оповестяване за опасни храни и фуражи (RASFF) за заразата, плъзнала в Германия.
Той уточни, че германските служби работят по изясняване на случая, тъй като не могат да кажат категорично, че това е причината.
"Всички германски потребители, които имат здравословни проблеми, общото между тях е, че са консумирали зеленчуци, но аз мисля, че е такъв сезонът и всеки потребител консумира зеленчуци", посочи Войнов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност