Пропускане към основното съдържание

Протести в Сърбия срещу ареста на Младич

Протести срещу ареста на бившия командир на босненската сръбска армия Ратко Младич се проведоха на различни места в Сърбия.

Около 500 демонстранти в Нови Сад се опитаха да нападнат в сградата на управляващата Демократическа партия в града, съобщи ИТАР-ТАСС.
По информация на местната телевизия демонстрантите, които са се събрали, за да изразят подкрепата си към арестувания вчера Младич, са замеряли сградата с камъни и са счупили няколко прозорци.

Още по темата

В крайна сметка се стигнало до намесата на полицейски отряд, който разпръснал протестиращите.

По данни на очевидец двама демонстранти останали да лежат на асфалта, след което били откарани с линейка.

В центъра на Белград се събраха около 50 демонстранти, които искаха да изразят подкрепата си към Младич. Те също бяха разпръснати от полицията, пише БТА.
Органите на реда съобщиха, че са задържали 35 души в  сръбската столица, които се опитвали да организират неразрешен митинг в центъра. Срещу трима ще бъдат повдигнати обвинения.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.