Пропускане към основното съдържание

Магистрала "Люлин" получи Акт 16

Автомагистрала „Люлин” получи Акт 16. Документът е бил подписан на среща в Агенция „Пътна инфраструктура”.
Постигнато е съгласие да се състави комисия, която да обходи местата,  залегнали в споразумението между Община Перник и фирмата „Мапа Дженгиз”, за да се провери дали са извършени всички дейности, разписани като точки.
"Ако до 26 май "Мапа Дженгиз" не изпълни клаузите по споразумението, Агенция "Пътна инфраструктура", в качеството си на възложител по договора, сключен с турския консорциум за строителството на магистрала "Люлин", е задължена да възстанови нанесените от фирмата-изпълнител щети за сметка на "Мапа Дженгиз", съобщиха на свой ред от Община Перник.

"Това е справедливо и съм спокойна, че щетите, които са нанесени в резултат на строителството на магистрала "Люлин" в землищата на селата, ще бъдат покрити“, коментира  кметът на Перник Росица Янакиева.
„Ако турският консорциум не го направи, ще го направи Агенция "Пътна инфраструктура" за сметка на "Мапа Дженгиз" - това е записано в документа, който подписахме. Хората в Бучино и Църква могат да отдъхнат най-накрая", допълни тя.

В сряда тя заяви, че ще подпише Акт 16 за магистрала "Люлин", която се открива официално на 15 май, само след перфектно изпълнение на поетите ангажименти от главния изпълнител на аутобана - турския консорциум "Мапа Дженгиз".
Янакиева поиска също държавни финансови гаранции, че щетите на стойност над 1,5 млн. ще бъдат възстановени.

Магистрала „Люлин“ ще бъде открита въпреки БСП, зарече се по-рано премиерът Бойко Борисов в отговор на изказването на кмета на Перник.

Още по темата

„15 000 души от Перник слизат в София всеки ден и чакат аутобана“, обясни той.

"Кметицата прекрасно знае, че не е нужно някой друг да поема моите ангажименти. 12 години само аз си нося отговорността”, подчерта Борисов.
"Кметицата на Перник е от БСП и благодарение на нейното управление и на това на тройната коалиция магистрала „Люлин” беше спряна", допълни премиерът.
„Започваше от една ливада и свършваше в една ливада пет километра. Заради това некадърно управление ние губехме парите от Европейската комисия”, каза той.

Източник dnes.bg
тагове магистрала Люлин,

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.