Пропускане към основното съдържание

Много искам да ги вдигнем!

До средата на юни ще стане ясно дали ще има възможност за вдигане на пенсиите и заплатите, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че трябва България да има икономически растеж, тъй като от него идвали парите за пенсии и заплати.

„Много искам да ги вдигнем. До средата на юни ще знаем с какви възможности разполагаме. Ако разчетите не го дават като възможност, няма да се случи, заяви премиерът.

Според него държава трябва да започне да носи приходи, защото 20 години се е борила да оцелява. Той даде пример с това, че сега по имотите висели табели с надпис „Продава се", защото инвестициите били главно в строителство.

Борисов е категоричен, че трябва „да подредим така до следващите десет-петнадесет-двадесет години държавата, да носи приходи, защото от тях се плащат пенсии и заплати“.

„Това не е да чакаме дали юни или юли ще спечелим от тотото и от тези пари да дадем. Трябва да направим икономиката и индустрията да носят приходи“, смята премиерът.

„Тези хора, които 22 години са дремали, сега наведнъж няма да стане и няма как да стане. Ако искат, да си върнат Станишев и Доган пак да ги излъжат”, отсече Борисов.

Щом всички считат президентския пост за бягство, защо ме питате дали дебатът през август е закъснял?

С този реторичен въпрос премиерът Бойко Борисов отговори на питане дали дебатът за кандидатурата на ГЕРБ за държавен глава няма да е твърде закъснял през август.

Още по темата



„До вчера всички вие обяснявахте колко е несъстоятелен поста на президент и че е маловажен. И който отиде към него, е бягство, отстъпление и някакво предателство. Какъв дебат да има за пост, който се приема от всички политически партии без ГЕРБ за бягство”, коментира Борисов. 

В края на миналата седмица той беше категоричен, че е нормално всяка партия да излъчи своя лидер за президент, тъй като това било „битка на лидерите“. 

По думите му единствено ГЕРБ има оправдание да не изпрати своя партиен лидер на избори, защото е премиер. Кандидатурата на управляващите щяла да стане ясна през август.


 Източник dnes.bg
тагове Борисов

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.