Пропускане към основното съдържание

Кметът очаква в края на юли да започне рехабилитацията на улиците

Надявам се, че до края на месец юли ще стартира рехабилитацията на улиците с парите от облигационния заем - заяви в студиото на Дарик кметът на града Красимир Костов. По думите му, вече има обявление за обществената поръчка. До тогава ще са минали и сроковете за евентуални обжалвания. 12-те милиона лева, заделени за целта, ще бъдат разпределени в шест лота по групи улици. Кандидатите, които искат да изпълнят поръчките ще трябва да направят проектите за рехабилитация на улиците, не само тяхното асфалтиране, а и всички други елементи. Ще трябва да проектират нещата и да предложат офертните си цени - допълни той. По думите на градоначалникът се работи във връзка с идеята средствата от заема да бъдат вложени в държавни ценни книжа, докато започне усвояването им. Вече имаме предложения, които до края на тази седмица ще разгледаме, за да можем да получим по-висока доходност във времето, когато тези средства не се харчат за целите, за които са предоставени, обясни Красимир Костов.
Кметът обясни, че до края на месеца вероятно ще бъде приключен и проектът за укрепване на срутището по пътя към Паметник създатели на българската държава.
Управленските решения, касаещи малките и средните предприятия трябва да спомагат за по-бързото им развитие, с което ще се повиши и стандартът на живот - каза още той по повод на организирания протест срещу ниския стандарт на живот в Шумен чрез социалната мрежа Фейсбук.

Източник dariknews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.