Пропускане към основното съдържание

Място за забавачка в София = 2 бона под масата

Около 2000 лв. е сумата "под масата" за настаняване на дете в детска градина в София, обявиха от БСП.
Паралелно с нарастването на недостига на места в забавачките расте и сумата, обявиха Борис Цветков и Николай Белалов от Дискусионния клуб за социална местна политика в БСП.
Според тях в момента извън детските градини в София остават 18 071 деца, а новите детски градини, открити от ГЕРБ, са само 6-7.
"Останалите са или козметично ремонтирани или са сгради, чиито частни наематели са напуснали", заяви Белалов.
Според него на общината са й били необходими три години, за да разбере, че раждаемостта в столицата се увеличава с 1500 деца на година.
Почти няма столичен квартал, в който да няма недостиг на места.
Само в "Дружба" 1 и 2, където има 1500 чакащи, няма открита детска градина за последните 20 години.
От червения клуб призоваха кмета Йорданка Фандъкова да си подаде оставката, щом не може да се справи с проблема, за да може поне през следващите 6 месеца да се потърси решение на проблема с местата в градините.

Източник dnes.bg
тагове: софия, забавачка, новините днес

Коментари

  1. Аз друго чух за увеличената раждаемост! Хич не е увеличена, напротив намалена и даже за миналата година е стигнала до почти най-ниската граница до която е стигала някога. Направо е учудващо как така не стигат местата в детските градини и забавачки предвид тези факти. И защо не осигуриха достатъчно детски заведения преди да приемат такъв закон?!?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.