Пропускане към основното съдържание

"Топлофикация" подготвя месечно отчитане на абонатите

"Топлофикация - София" подготвя проект за месечно отчитане на топлинната енергия.
Целта на промените е абонатът да получава сметка за реално използваната топлинна енергия, а не по прогнозни данни. Това каза изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Столичната "Топлофикация" обяви ръст от 88% (или 66,8 млн. лв.) на приходите от продажби през първото тримесечие на 2011 г. в сравнение със същия период на миналата година.
При фактурирани през първите три месеца 124 млн. лв. са събрани 129,7 млн. лв., като в тази сума влизат и събраните средства от стари задължения на абонатите.

Текущите вземания на дружеството по отчетна стойност са 493 млн. лв., като след обезценка по балансова стойност са 397 млн. лв.

Още по темата

Според отчета, представен от Стоян Цветанов, дългът на "Топлофикация - София" към "Булгаргаз" вече е под 100 млн. лв., като по погасителен график се изплаща и задължение от 75 млн. лв.

За първите три месеца на годината в сравнение със същия период на миналата година показателите сочат, че е намалено с една пета количеството на подавана вода за парно отопление за жилищни нужди.
Според Стоян Цветанов, това означава, че е повишена енергийната ефективност на сградния фонд, което от своя страна води до намаляването на разходите за отопление.

Източник dnes.bg
тагове: топлофикация, цена на парното

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.