Пропускане към основното съдържание

bTV призна: Сгрешихме!

Допуснахме грешки в отразяването на протестите, се казва в официално изявление на bTV
Допуснахме грешки в отразяването на протестите, се казва в официално изявление на bTV, публикувано на сайта на медията.


От Съюза за електронни медии поискаха телевизията да излезе с позиция относно отразяването на протестите против Закона за горите. В последните седмици се разгоря масово обществено недоволство заради начина на отразяване на демонстрациите на еколозите

От телевизията подчертават, че не е имало умисъл в действията им, но разбират недоволството у обществото.

”Извиняваме се на зрителите, които са се почувствали подведени и засегнати”, се казва в изявлението.
Екипът на медията обясняват, че грешките са анализирани и има наложени санкции. ”Телевизията ще вземе всички необходими мерки те да не се повторят”, пишат от bTV.

В изявлението се казва още, че грешките при отразяването са били употребени от определени икономически, политически и медийни кръгове.

”Категорично възразяваме на спекулациите за преднамерена и умишлена тенденциозност от страна на bTV”, казват от телевизията.

Медията отхвърля и твърденията, че генералният й директор Вики Политова е в конфликт на интереси, защото притежава акции в Първа инвестиционна банка. ПИБ има бизнес интереси в ски курортите.

”bTV е част от публична компания, чиито акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса, в тази връзка, целият ръководен екип е обект на периодични тримесечни одити.”

Един от аспектите на тези проверки е потенциален конфликт на интереси и нито веднъж в историята на bTV не е установено нарушение, се казва още в съобщението.

”Съзнаваме отговорността, която bTV носи пред милионите си зрители. Поемаме предизвикателството, че ако много грешки са простени на други, то и най-малката неточност не може да бъде простена на bTV заради огромното й влияние в обществото”, заявяват от телевизията.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.