Пропускане към основното съдържание

Всичко се решава с шумни арести, възмути се Цонев

Всичко се решава с шумни арести, възмути се Цонев
Всички проблеми у нас се решават с арести и публични акции, заяви бившият министър на отбраната Николай Цонев пред ТВ7 по повод на повдигнатите срещу него обвинения през 2010 г. за сключването на неизгодни сделки и ощетяване на държавата.


На 13 юни съдът оправда окончателно Цонев по обвиненията, че се е разпоредил не по предназначение с целеви средства на държавното дружество "Терем".

По думите на Цонев преди ареста му е имало оперативка при вътрешния министър Цветан Цветанов, който е наредил задържането му да бъде извършено "по възможно най-унизителния начин".

Задържането на Цонев беше заснето, а записът показваше как прокурор Роман Василев казва на бившия военен министър да легне на земята, защото е абсолютен престъпник.

Цонев припомни, че въпреки зрелищния му арест, Василев не е отстранен, а точно обратното – издигнат до длъжност във Върховната касационна прокуратура.

Бившият военен министър от кабинета на Сергей Станишев обясни още, че очаква да бъдат повдигнати и други обвинения срещу него. Той вече е завел дела срещу българската прокуратура в Страсбург.

В неделя Цонев оглави партия "Нова алтернатива", а днес той обясни, че с влизането си политиката отново цели промяна в съществуващото политическото статукво.

Като потенциален коалиционен партньор, макар и с известни резерви, той посочи единствено НДСВ.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.