Пропускане към основното съдържание

Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив

Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив
Европейско изследване, публикувано от университета в Кембридж, показа, че мъжете всъщност обичат да участват в домакинската работа, съобщи в. "Дейли мейл".


Така намаляват домашните свади и като цяло щастието в дома се увеличава. Съпрузите и партньорите изпитват чувство на вина, когато не поемат своя дял от работата в къщи. Те предпочитат да си живеят тихо, като чистят и готвят, вместо да слушат скандалите на недоволната половинка.

Данните са от европейско изследване за разликите между мъжете и жените, обхванало 30 000 души от 24 държави.

Учените са очаквали домашните конфликти да се увеличават и щастието на мъжете да намалява, когато имат повече задачи в къщи. Резултатите обаче показват точно обратното.

"Вероятно това се дължи на факта, че все повече мъже подкрепят равенството на половете и се чувстват неудобно, ако жената върши повечето задачи в къщи. Освен това жените стават все по-настоятелни и ясно показват, че не им харесва мързелът на партньора" - пишат авторите на изследването, ръководени от проф. Жаклин Скот.

Резултатите противоречат също на досегашните данни, че въпреки все по-големия брой на работещите жени с образование и кариера мъжете продължават да им отреждат по-голямата част от домакинската работа, пише БТА.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.