Пропускане към основното съдържание

Павлова припотена от ремонти: Асфалтът не стига!

Павлова припотена от ремонти: Асфалтът не стига!
"Чака ни горещо лято, много строене. Понякога не ни стигат битумът, асфалтът и камъкът, който ползваме за асфалтирането. Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите", оплака се пред БНР строителната министърка Лиляна Павлова.


"Само на АМ "Тракия" се правят над 50 проби на денонощие – проби на материали. Въз основа на всички тестове имаме над 16 000 документа на качеството и изпитванията, които правим", отбеляза още Павлова.

Тя сподели, че на 1 юли, в присъствието на комисаря по регионалната политика Йоханес Хан, ще бъде официалното откриване на Лот 2 от магистрала "Тракия" от Стара до Нова Загора.

"България ще продължава да има нужда от сериозен финансов ресурс за пътища и в следващия програмен период, тъй като базисната инфраструктура в България все още има сериозни нужди и това ще са част от разговорите, които ще проведем с еврокомисар Хан", допълни Павлова.

Министърат обясни още, че Хан обикаля крайдунавските държави, а целта на посещението му е организирането на обществен дебат по проблемите на Дунавската стратегия и приоритетите на регионите.

Среща ще се проведе и във Видин, като на нея комисарят ще направи инспекция на строящия се мост "Видин-Калафат".

"Ще настояваме да имаме специално резервиран бюджет за този регион, за да може той да бъде такъв, какъвто го искаме, а не винаги да го наричаме най-бедният", категорична бе министър Павлова.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.