Пропускане към основното съдържание

Комисията за конфликт на интереси проверява депутат от ГЕРБ

Емил Димитров
Комисията за конфликт на интереси проверява депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по земеделие и гори. Името му се свързва с промените в Закона за горите, на които президентът наложи вето след протестите в центъра на София.



Срещу Емил Димитров е подаден такъв сигнал преди месец от Тома Белев от природозащитната организация "Зелени Балкани", който потвърди това пред новините на държавната телевизия.

Депутатът отричат пред телевизията да има конфликт на интереси: "Нямам пряк интерес никъде, повтарям го, и държа на това нещо и не съм в конфликт на интереси."

Димитров казва, че е изненадан от проверката и че е научил за нея от медиите, а от комисията още не е търсен.

"Гори имах, лични, и съм ги продал много отдавна, още преди да вляза в парламента, съм излязъл от всички фирми. Преди два месеца заявих, че ще вкарам в парламента закон за публичност на средствата на организации с нестопанска цел в обществена полза, подчертавам. Това могат да бъдат здравни, културни, спортни, екологични организации. Ако са се припознали в този закон и това е ответна реакция - благодаря!", коментира той.

От комисията обясняват, че сигналът до тях съдържал само общи твърдения и затова им предстои дълго проучване. Написаното срещу депутата е свързано с предложените промени в Закона за горите.

"Твърди се, че с тези промени се цели оказване на подкрепа в частен интерес на самия народен представител и на свързани с него лица. Няма конкретика с някакви конкретни дружества, нито със свързани лица. Трябва да се проучи този текст, който е внесен. Трябва да сме сигурни, че е внесен точно от него. Така че фактите са много", поясни пред БНТ Филип Златанов, председател на Комисията за конфликт на интереси.

Ако се установи вина в случая на Димитров, той може да бъде наказан с глоба от 5 до 7 000 лева. Очаква се проверката да приключи до месец и половина.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.