Пропускане към основното съдържание

Арестуваха 24-има хакери, сред които и българин

Арестуваха 24-има хакери, сред които и българин
24-има заподозрени хакери са били арестувани по време на международна операция срещу финансовите измами в интернет, базирани на открадната информация от кредитни карти, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.


Разследването е продължило две години. В него агенти на ФБР са се представяли за хакери в интернет форуми. Чрез тяхната работа са се предотвратили загуби в размер на 205 милиона долара по над 411 000 компрометирани кредитни и дебитни карти. Единадесет души са били арестувани в САЩ, съобщи ФБР.

Шестима са били задържавни във Великобритания, двама в Босна и по един - в България, Норвегия, Германия, Италия и Япония. Задържаните са мъже на възраст между 18 и 25 години. Ако се докаже вината им, могат да бъдат осъдени на до 40 години затвор.

Един от арестуваните в САЩ - Мир Ислам с онлайн прозвище "JoshTheGod", е обвинен в трафик на 50 000 откраднати номера на кредитни карти. Той е признал, че помагал на нововъзникналата хакерска група UgNazi, която се похвали, че е извършила кибератака срещу микроблоговата платформа Туитър миналата седмица, съобщават американските власти.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.