Пропускане към основното съдържание

БСП – в криза, тегли заем за Калфин

БСП ще тегли заем за финансиране на предизборната си кампания, съобщи лидерът на партията Сергей Станишев.


Той посочи, че предстои да бъде подписан заем до 2 млн. лева срещу ипотека на партийно имущество.

„Няколко банки отказаха заем срещу гаранция – държавна субсидия. Това показва до какъв абсурд са докарани нещата. В България банките не вярват на това правителство”, каза още Станишев.

С ипотечен заем срещу имоти на Бойко Борисов и Цветан Цветанов ГЕРБ финансира предизборната си кампания през 2009 г.

За финансирането на кампанията социалистите ще разчитат още на държавната субсидия и на членския внос.

Червеният кандидат-президент Ивайло Калфин заяви, че БСП няма да прави скъпа кампания.

„Цялостната организация се прави от нас и не се възлага на рекламна агенция”, посочи той.

Бюджетът тази година за гласуване в чужбина е намален, каза още Калфин. МВнР се е ограничило и са открити значително по-малко секции в чужбина.

„В ГРАО цари пълен хаос“, вметна и Станишев, като напомни, че само допреди две седмици Росен Плевнелиев е отговарял за избирателните списъци като министър на регионалното развитие.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.