Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев не бил кандидат-приятел на Русия

Публикуваната във в. "Комерсант" позиция на кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев за руските енергийни проекти е "абсолютна измислица".


Това се посочва в опровержение на националния предизборен щаб на Плевнелиев,
разпространено до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

В него се казва, че авторът на статията - кореспондент на руския вестник в България, е "публикувал абсолютни измислици, които си е позволил да припише като изказвания на Росен Плевнелиев".

"Предизборният щаб на Росен Плевнелиев следи политиката на вестник "Комерсант" и изданието публикува периодично поредици от статии, коментари и изказвания на Росен Плевнелиев, макар че до момента нито веднъж никой представител от вестника не е поръсил Плевнелиев за интервю или мнение", категорични са от щаба на ГЕРБ.

Според публикацията " Кандидат за приятел" на руското издание Плевнелиев е обещал, че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия.

"Комерсант" посочва още, че Плевнелиев няма намерение да слага прът в колелата на проектите за изграждане на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", за които лобира Москва.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.