Пропускане към основното съдържание

Мъжете не вярват на "нацапотени" жени

Мъжете не изпитват особено доверие към силно гримираните жени, съобщи Утро.ру.


Екип от британски и американски учени помолил няколко доброволци мъже да разгледат снимки на жени с лек грим и такива с „бойна окраска“. В началото мъжете трябвало да оценяват жените от гледна точка на привлекателност и интелект, а после определяли дали може да им се вярва или не.

Оказало се, че дебелината на слоя козметика върху женското лице не влияе на мъжката оценка за привлекателност и умствени възможности, но нивото на доверие към силно гримираните било драстично по-ниско.

Според психолозите жените не трябва да се отказват от грима, тъй като е доказано, че привлекателните хора се харесват повече на околните.

Освен това добротата, увереността и енергичността също привличат хората. Няма нищо по-привлекателно от една уверена в себе си жена със собствен стил и която се чувства добре в собствената си кожа.

По-рано учените установиха, че по начина, по който жените се гримират, може да се разбере много за характера им. Тези, които не прибягват до декоративната козметика, отричат своето женско начало, смятат психолозите. Дамите, които прекаляват с боичките за лице обаче, често се отличават с егоцентричност или използват грима като средство за защита.

Към яркото червило прибягват разговорчивите и чувствените особи, а тези, които предпочитат да акцентират на очите, обикновено са умни и внимателни.

Що се касае до жените, които се гримират минимално, те видимо не обичат да бъдат забелязани и се стремят да покорят мъжкото сърце с умението си да създават и съхраняват отношенията.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.