Пропускане към основното съдържание

Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела

Имаше реална опасност да се получи линч. Евакуацията на Кирил Рашков не беше съвсем по негово искане, но хотел "Самоков" беше посочен от него.

Това заяви и.д. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по повод записа, който РЗС разпространи в медиите.

От партията обвиниха заместника на Цветанов, който заема неговия пост, защото министърът е в отпуск преди изборите, че "докладва" на мистериозен руснак за събитията около Цар Киро и бунтовете в Катуница.

Разговорът се провел в нощта преди Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента на 1 октомври. Записа занесли в централата на РЗС двама млади мъже, които се представители за служители на МВР.

Оказва се обаче, че тайнственият рускоговорящ е журналист от информационната агенция РИА Новости, а Вучков е давал официално интервю, уговорено чрез пресцентъра на министерството.

Вучков потвърди, че е казал думите: "Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, изведен от селото. След това той самият пожела да отседне в курорта Боровец край София".

Той обаче подчерта, че всичко, което е казал в разговора, го е казвал и пред парламента, и пред консултативния съвет.

Още по темата

РЗС пак получи флашка, пак пусна запис
"Решението за евакуацията беше разумно. Имаше голяма опасност Рашков да стане притeгателен център на огромно недоволство. В него бяха концентрирани две групи напрежение – от една страна, като лице, което има много пари, и от друга – много богат представител на ромите", разясни Вучков пред БТА.

Тъй като е станало известно къде, Цар Киро е настанен в курорта Боровец, се наложило Рашков да се премести в хотел "Шипка" в София.

"Кога и как се взема решение за евакуация и къде да се извърши тя, се определя според случая", каза Вучков, запитан дали винаги евакуираният сам посочва мястото, където да бъде изведен.

МВР не е плащало хотелите, в които Рашков е отсядал. Охрана не му е назначавана, той не е бил конвоиран, каза още Веселин Вучков.

По-рано от РЗС заявиха, че "операцията" по укриването на Цар Киро струвала на държавата 100 хил. лева.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.