Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев не бил сянка на Борисов

БСП не могат да смятат. С тези думи кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев отговори на атаките на левицата, че се е облагодетелствал с 3 млн. евро на гърба на Столичната община и "Бизнес парк - София" е получил двойно финансиране за изграждането на своята инфраструктура.


"Не бизнес паркът, а Столична община се облагодетелства много от тази сделка и това е една от най-изгодните за Столична община сделки. Аз си вадя два основни извода. Първият е, че отново от БСП не могат да смятат.

Но вторият, по-важния извод е, че очевидно БСП и в момента, както и през 2008 година, показва, че тя е против софийското метро, тя е против създаването на проект с 10 хиляди работни места, в които много млади хора получиха своята реализация", отговори Плевнелиев пред БНТ.

Той добави, че очевидно БСП са и против всички инвестиционни действия, които по това време били подкрепени от всички останали групи, "за да може България, а и София, да се гордее с този проект".

Росен Плевнелиев категорично отрече да е копие на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

БСП погна Плевнелиев за едни €3 млн.
"Аз цял живот съм бил Росен Плевнелиев и ще бъда Росен Плевнелиев. През тези 2 години пък нямаше по-независим министър от мен", заяви бившият строителен министър.

Той подчерта, че със сигурност много повече пъти е казвал "Не" на сегашния премиер, отколкото Калфин на Първанов.

Кандидатът на ГЕРБ коментира и виц за себе си: "Станал Росен Плевнелиев президент и наложил вето на Бойко Борисов":

"Това абсолютно не е виц. Няма нужда да се еманципирам от нещо, което не съществува. Моят подход винаги е бил прагматичен, такъв е бил с премиера Бойко Борисов – много пъти сме спорили и винаги аргументите са били на масата, търсено е решението. По същия начин ще бъде и с всички останали – президенти, министър-председатели и политици на България – ще търся директния диалог, но ще търсим винаги смисъла и решенията", коментира Плевнелиев.

Той определи като основен противник на предстоящите избори БСП и заяви, че предпочита на балотажа да се изправи срещу Ивайло Калфин.

Росен Плевнелиев заяви категорично, че не му трябват гласовете на ДПС и не търси тяхната подкрепа.

„Калфин каза, че няма нищо против гласовете на Доган. Доган каза, че всички трябва да гласуват срещу Плевнелиев. Аз съм много доволен от това, че Доган каза всички да гласуват срещу Плевнелиев. Защото категорично декларирам, че никога не съм влизал, но няма и да влизам в каквито и да било договорки за президентската институция, камо ли пък с Доган“, завърши кандидатът за президент на ГЕРБ.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.