Пропускане към основното съдържание

Калфин: Резултатите от изборите ще изненадат ГЕРБ

Резултатите от изборите ще бъдат изненада за ГЕРБ, убеден е кандидатът за президент на БСП.

Ивайло Калфин прави този извод от една страна зарада икономическата политика, която била „оставена на оцеляване”. Държавата нямала никаква цел и в социалната политика.


„Сред хората цари страх да не останат без работа, страх от ниските доходи и липсата на здравеопазване.”

Липсват стимули за откриване на работни места, а „правителството не се интересува от тези неща”, каза кандидатът за президент на социалистите пред БТА.

Абсолютно неадекватен бил и подходът на управляващите по отношение на Катуница.

В момент на предизборна кампания това няма как де е в полза на управляващите, коментира Калфин.

„Става въпрос за чувството за безнаказаност за един човек – Кирил Рашков, който в случая е от ромски произход, но той не е единственият в България, на който му се слага чадър от управляващите. Просто, защото самият той работи за тях, както самият той каза – събира гласове, за да ги подкрепя в изборите. Не може да се каже, че днес са се сетили за него и, че не са го виждали”, заяви Калфин, цитира от Фокус.

Кандидатът на социалистите критикува и отсъствието на вътрешния министър Цветан Цветанов от заседанието на консултативния съвет по национална сигурност, който се събра вчера заради напрежението в страната.

„Цветан Цветанов продължава да се разхожда из селата и да отказва да присъства дори на Консултативен съвет сякаш не е министър на вътрешните работи. Държавата няма такъв министър в този тежък момент.”

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.