Пропускане към основното съдържание

Сидеров иска национализация на някои индустрии

Златодобивът в България, енергетиката и военната промишленост да се одържавят. За това се обяви кандидатът за президент на "Атака" Волен Сидеров, който участва в предизборна проява в Силистра.


Според него печалбите от трите индустрии трябва да се отчисляват в пенсионен фонд, гарантиран от държавата.

Лидерът на "Атака" заяви още, цитиран от БТА, че банковите лихви трябва да бъдат регулирани от държавата и да бъде въведена нова данъчна политика.

Сидеров, който днес представи кандидата на партията за кмет на Силистра Юлиян Христов прогнозира, че "Атака" ще се представи на местните избори по-добре от предишните. Очаква и "много добро представяне на президентския вот".

Той обеща, че "ще има изненада" и изрази възмущение, че "поръчковите медии" го обвиняват, че използва език на омразата заради изявите му около събитията в Катуница.

"Това не е език на омразата – това е език на любовта, само че език на любовта към собствения ти народ", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" допълни, че национализмът никога не е бил агресивен и завоевателен, а напротив – винаги е бил имунната система на нацията. Според него "само управление на националисти може да защити народа".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.