Пропускане към основното съдържание

Янев: Моделът на управление трябва да бъде сменен

"Сегашният модел на управление трябва да бъде сменен с нов, който да даде на България възможност за развитие като пълноценна европейска страна", каза председателят на РЗС Яне Янев в интервю за БТА. По думите му хората все повече осъзнават, че такава промяна е необходима.


Янев смята, че след инцидента в Катуница в страната има нова политическа ситуация, която няма нищо общо с традиционните предизборни кампании. Според него със сигурност ще има наказателен вот срещу ГЕРБ.

"Атанас Семов е по-добрият кандидат от мен, защото познава по-добре европейското право и е в състояние като президент да направи необходимите консултации с цел България преди следващите европейски избори да има нова Конституция, каза председателят на РЗС.

"РЗС е единствената алтернатива на ГЕРБ в президентските избори", смята Янев. Той очаква Атанас Семов да достигне до балотаж.

"Не издигнахме собствена кандидатура за кмет на София, защото искаме да отстраним ГЕРБ от кметския стол в столицата, каза Янев. Моделът "Софиянски - Андрей Иванов" е вреден за столичани и затова избрахме да подкрепим кандидатурата на партия, която е най-близко до ценностите на РЗС, в лицето на Прошко Прошков от Синята коалиция", коментира Янев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.