Пропускане към основното съдържание

Цветанов готви кръгла маса, иска наказания за шофьори

Вътрешният министър Цветан Цветанов ще инициира кръгла маса, на която да бъде обсъдено искането на почернените семейства от Симеоновград, причиняването на смърт на пътя в пияно състояние да се приравни към умишлено престъпление, а наказанията за шофьорите да бъдат по-строги.


Dnes.bg припомня, че родителите на шестимата загинали младежи в жестоката катастрофа в Симеоновград, станала навръх Великден, инициираха в края на август подписка за промяна в Наказателния кодекс.

По този повод Цветан Цветанов ги увери, че събраните до момента подписи са достатъчни, а исканията им са внесени в Правната комисия в Народното събрания за обсъждане.

След Симеоновград председателят на предизборния щаб на ГЕРБ се срещна със симпатизанти в Харманли и Любимец.

В късния следобед Цветан Цветанов разговаря с представители на бизнеса в Хасково. Той и кандидатът за кмет на областния град Иван Панайотов се обединиха около идеята, че развитието на бизнеса е основен фактор за развитието на региона.

"Това, което правителството прави, е да усвоява максимално средства от еврофондовете", отбеляза Цветанов.

На нападките от страна на опонентите, че магистралите и асфалта не се ядат, той отговори, че европрограмите отпускат средства основно за инфраструктура и управляващите ще продължат да се възползват от тази възможност.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.