Пропускане към основното съдържание

Всички са срещу нас, оплака се Борисов в Прага

"Не дай Боже – падаме на президентските избори – веднага на другия ден ще поискат предсрочни избори". Това каза премиерът Бойко Борисов пред българи в Прага на среща в българското посолство.


Борисов бе запитан от един от присъстващите защо за ГЕРБ са важни президентските избори и не е ли по-добре за пред света те да бъдат спечелени от опонентите му и да има някакъв коректив.

"Ние нямаме политическа класа, с която да се разберем. Мислех да го направя – да извадя неутрален човек или да подкрепим някой. Но това - ако имаш политическа класа, тук няма политическа класа", обясни Борисов.

"Ако не бях направил правителство на малцинството, България къде щеше да е сега? Оттатък Гърция. Но Гърция заради еврото я подкрепят, нас кой да ни подкрепя? Но някой да ни го признава сега", запита Борисов, цитиран от "Фокус".

"Преди две години и половина се колебаех – не ни стигат депутатите, нямам коалиционни партньори, нито един няма и как да ни е партньор. Можеше да кажа – нека си направят другите правителство. Едно правителство на БСП и ДПС и някой друг – общо не може да съберат и 80 депутата, ГЕРБ има 117. Нямаше едно решение как да вземат в парламента.

Тогава лъжите на Станишев щяха да излязат, нямаше как да скрие, че половин милиард вече е под водата, нямаше как да крие, че криза има и като излязоха стенограмите, стана ясно, че са подготвяли държавата да остане на хляб и вода", каза Борисов.

"Ние нямаме друга партия, която да ни поддържа. Всички партии са ни в опозиция. Всички са срещу нас", подчерта той.

"Как да кажеш за държавния глава и върховния главнокомандващ, че не е важен пост – нали всичко сега се върти около Първанов. Квотите в СЕМ, квотите в Конституционния съд, квотите във Висшия съдебен съвет – той ги дава. От девет, осем. Всички реформи, всички закони, минават оттам – как да не е важен постът на президента", подчерта още премиерът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.