Пропускане към основното съдържание

Рейтингът на властта не стряскал ГЕРБ

ГЕРБ не се страхува, че непопулярните мерки не носят имидж и рейтинг на управлението, прави ги въпреки всичко и затова заслужава победата на предстоящите избори.


Това заявява в интервю за БТА председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

"Сега полагаме основите на това, което трябваше да бъде направено в България за последните 20 години - в инфраструктурата, в здравеопазването, във всичко, което досега е подминавано умишлено", посочва той.

Според него не е опасно една партия да оглави управлението на президентството, парламента и правителството, важно е трите институции да работят в синхрон.

"Много важно и задължително е да имаме силна държава и държавност, както и институциите да работят заедно за това.

За съжаление, така са се поляризирали нещата през последните 20 години, че всяка институция хули другата, а така не може да има държавност", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

За да увеличим доходите на хората, трябва да извървим определен път - да засилим икономическия потенциал на страната, да увеличим брутния вътрешен продукт", отбеляза Велчев.

За кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова Велчев коментира, че "страхотно се допълват - единият с голям опит в организация, в ръководство, а другият - страхотен юрист, който искрено желае реформа в съдебната система, от която изключително много се нуждае държавата".

Красимир Велчев твърди, че ГЕРБ отказват подкрепа от ДПС за изборите.

"Искаме да спечелим изборите, но не тази политическа върхушка да определя вота и да се договаряме с тях, защото е опасно. Те няма да ни доведат до нищо добро, затова не им желаем помощта", отсече Велчев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.