Пропускане към основното съдържание

Сирийски гражданин е изнасилил студентката от НБУ

Сирийски гражданин е задържан за изнасилването на студентката край Нов български университет (НБУ), съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.


"Направен е ДНК профил и на други лица, за да се установи извършителят", коментира той.

Насиленото момиче през цялото време е съдействало на полицията. При разпитите девойката обяснила, че нападателят й е арабин.

"Ако сириецът бъде осъден, ще излежи присъдата си в български затвор", категоричен бе Цветанов.
По думите му арестуваният е заподозрян за още 2-3 престъпления.

На 15 януари в рамките на часове в полицията били получени сигнали за грабеж на две жени на различни входове около Нов български университет.

Мъжът влязъл нелегално в страната, задържан е на 1 май 2011 г от Гранична полиция - Елхово, а на 7 септември е предаден на Държавната агенция за бежанците.

"Едва ли след арестуването му ще получи статут на бежанец у нас", коментира МВР шефът.

Инцидентът с насилената студентка е от 3 януари и първоначално не беше огласен от полицията.

Момичето е било изнасилено близо до университета, на път за вкъщи след късни лекции. То е било нападнато на пътека, докато вървяло към автобусна спирка.

Инцидентът предизвика остро недоволство в социалната мрежа, а колеги на пострадалото момиче дори се вдигнаха на протест.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.