Пропускане към основното съдържание

Роми подгониха горския на Катуница

Роми са заловени по време на незаконна сеч близо до ромската махала на Катуница.


Те са забелязани от горския, който ги предупредил, но след като не спрели да секат дървета, извадил служебния си пистолет и го насочил срещу тях. После те го подгонили.

На място пристигнала полиция, а ромите са отведени за разпит в районното управление.

В ромската махала твърдят, че били нападнати от близки на прегазения Ангел.

„Задържаните не са роднини на Рашкови, а случаят е чисто криминален и няма нищо общо със събитията от септември”, заяви за Dnes.bg директорът на полицията в Пловдив Тодор Чонов.

Той призова информацията да не се изкривява и да не се създават изкуствени конфликти.

След случката дъщерята на Рашков – Събка и Царица Костадинка започнали да звънят в полицията и на различни медии, за да обясняват как ромите били нападани с колове, но след като гласът им бил разпознаван, затваряли телефона.

“През целия ден не бях в селото, сега се прибрах, според мен близките на Кирил Рашков се опитват да създадат изкуствено напрежение в Катуница”, съобщи пред Dnes.bg чичото на убития Ангел – Веселин Христов.

Районната прокуратура в Асеновград ще се занимава с криминалния случай за незаконната сеч на дървета.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.