Пропускане към основното съдържание

Лиляна Павлова обяви код "червено" на територията на цялата страна

Министърът на регионалното развитие и благоустройстовото Лиляна Павлова обяви код "червено" на територията на цялата страна.


Решението е на основание на Закона за движение по пътищата и важи до второ нареждане, уточни министър Павлова.

На територията на цялата страна се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона, като на границите на страната няма да бъдат допускани тежкотоварни автомобили.

Снегът на места достига до 2 метра, посочи министър Павлова.

Министърът на транспорта Ивайло Московски допълни, че няма да има ограничения за автобусните превози.

Ж.п. превозът е нормален с изключение на участъка Кръстец - Радунци - Дъбово, където е възможно заради снега да има паднали клони, които да засегнат контактната мрежа.

В ж.п. участъка Русе - Каспичан пък има натрупвания на сняг от 1,5 метра, които се разчистват.

Код "червено" е най-високия по скалата за опасни метеорологични явления.

Това означава, че времето е много опасно, като са възможни големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта, посочват от НИМХ на БАН.

Гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване до края на деня, апелират от Агенция "Пътна инфраструктура".

Тези, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само с автомобили, заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, както и да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

От 14.00 ч е въведено бедствено положение в област Ловеч, съобщиха от пресцентъра на МВР. Продължава бедственото положение в общините Своге и Годеч. Общо 304 населени места са без електроснабдяване на територията на страната

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.