Пропускане към основното съдържание

Пореден протест срещу насилието в Перник

Приятели, близки и роднини на жестоко убитата 17-годишна Мирослава организират четвърти пореден протест в Перник.


Проявата им е насрочена в 17,30 ч. и ще се състои пред Съдебната палата в града и е под мотото: "Да спрем убийствата!"

Близките на Мирослава настояват за промени в Наказателния кодекс, които да гарантират налагане на сурови наказания за отнет човешки живот.

"Това е вик за справедливо възмездие не самоза смъртта на Мирослава, но и на 11-годишния Станислав от село Логошевци, както и на всички жертви на най-тежкото престъпление убийство", уверяват организаторите.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. Трупът й бе намерен на 12 януари. Единият от заподозрените в извършване на убийството Стойчо Стоев-Чочо са самоуби, на втория заподозрян Марио Любенов-Заека е вече с предявено обвинение за убийството й.

Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов и така прекъсна слуховете за друг съучастник в убийството на момичето. Спряганият Красимир Петров-Полицая е привлечен като свидетел по делото.

Засега основната улика срещу Заека са думите на Чочо, който го е уличил като съучастник в убийството.

Показанията на самоубилия се Стоев обаче не са дадени пред съдия, а пред полицаи, след като се е провалил на полиграфа.

На практика това означава, че показанията му срещу Заека нямат стойност, защото според НПК при положение, че Стоев е починал, защитата на Любенов може да не поиска показанията му да бъдат прочетени и използвани в бъдещо дело срещу него.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.