Пропускане към основното съдържание

Ваньо Танов: Оказван е натиск над прокуратурата!

Прекратяването на делото, което трябваше да изясни кой е изнесъл СРС-та, говори за оказван натиск над прокуратурата. Това заяви шефът на Митниците Ваньо Танов пред bTV, който обаче не се ангажира с мнение кой точно е оказвал натиска.


Прокуратурата спря разследването за изтичането на скандалните записи от СРС-та заради това, че не е открит пряк извършител. Стана ясно, че подслушваният е Ваньо Танов, а разпространените разговори бяха с бившия му заместник Антоний Странджев, министър Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов.

„Аз успях в рамките на тази една година за себе си да си изясня случая. Нормално е, когато има сигнал срещу дадено лице за злоупотреба или нередност, да бъде извършена проверка. В случая с моето подслушване сигналът е бил, че уволнени служители са написали, че се събират някакви пари от митничарите и се носят нагоре.

Добре, подслушвали са ме. Видяли са, че информацията не се оправдава. Дотук нещата са наред. Но не разбирам защо са продължили с подслушванията като дори намесиха членове на семейството ми”, каза Танов.

Той уточни, че визира случая със сина му, при който е бил направен опит да се постави в апартамента му наркотик, а в колата му цигари, така че да се изкара, че той е контрабандист. Танов обаче е получил информация за планирания саботаж и навреме успял да го предотврати.

„Това не мога да простя. Дори и аз да го простя, моят син не може да го прости“, добави шефът на Митниците.

На въпрос кой е изнесъл записите, Ваньо Танов отговори: „Аз за себе си имам обяснение, не искам обаче да го споделям, защото по никакъв начин не мога да го докажа. Но не са тези хора, които са на ниското ниво. Защото самото изнасяне на информация, системата е такава, че всяко едно мероприятие, което се провежда, всеки един материал, който се изготвя, то остава следа на много места“.

Митничар №1 е категоричен, че е чист пред съвестта си и няма какво да крие.

„Аз съм 2 години и половина в София и извън митницата нямам среща с никой. Среща с бизнеса никога не провеждам на 4 очи – винаги има свидетели. Така че няма как да се срамувам от действията си”, категоричен бе той.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.