Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев: До края на 2012 година ще имаме закон за службите

До края на 2012 година ще имаме готови закони, които да регламентират дейността и приоритетите на службите за сигурност, заяви президентът Росен Плевнелиев след първата си официална среща с премиера Бойко Борисов.

По думите на държавния глава Съветът за сигурност към Министерския съвет започва ускорена работа, за да може да изготви основите на реформата в най-кратък срок.

"Ще има и кадрови промени в Националната разузнавателна служба. Ще назначим нов шеф и заместник директор", допълни Плевнелиев.

Той отказа да коментира подробно случката с полицейското насилие над семейство Начкови от село Мировяне, след като 20 барети нахлуха в дома им при акция срещу разпространение и продажба на акцизни стоки. Вчера от СДС призоваха Плевнелиев да вземе отношение по въпроса.

"Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка. Държавният глава отговоря за процеси и модели. Ще следя конкретни казуси в тяхното развитие", заяви Плевнелиев.

Според него изпълнителната власт вече е взела мерки и има наказани. Той изрази надежда, че МВР ще извлече поука от случката.

"Ще изчакам да видя промените в начина на работа на МВР. Ако видя подобрение, ще го кажа. Ако забележа, че МВР не се учи от грешките си – отново ще го кажа", допълни президентът.

Премиерът Бойко Борисов пък бе категоричен, че при следващ подобен случай ще има освободени висши кадри на МВР.

"А по време на СДС и Богомил Бонев какви акции имаше, СДС коментираха ли?", попита Борисов.

Президентът коментира и спекулациите около съпругата си: "Тя е модерна жена, отдадена майка на три деца и напълно ме подкрепя. Тя си има своя кариера и смята, че обществото трябва да се занимава с политиците и обществениците, а не с тоалетите на първата дама", заяви Росен Плевнелиев по повод на въпросите около отсъствието на съпругата му от всички официални събития.

"Никъде в протокола не се споменава първата дама", отсече държавният глава.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.