Пропускане към основното съдържание

След скандала "Мировяне" - полицеските акции с пожарни коли

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.