Пропускане към основното съдържание

Първанов сравни Атака с екстремисти

"Това е върхът на екстремизма и мисля, че вчерашната декларация не би трябвало да затваря проблема, а трябва да е началото, не само на един дебат, но и на категорична позиция, на мерки, които би трябвало да бъдат взети по отношение на екстремизма в България”.
Това заяви президентът Георги Първанов по повод приетата от парламента Декларация срещу опитите за подкопаване на етническия и религиозен мир в страната.
Държавният глава подкрепи категорично гласувания документ, но уточни, че според него той е закъснял с 6 години.

Още по темата

"Точно преди шест години аз поставих въпроса с „Атака” при откриването на предишния парламент. Последва една вълна, която нямаше персонален характер – припомнете си празника на Съединението и много други национални събития, които бяха опорочени от „Атака”, припомни президентът.
Той обаче не изрази категорична позиция дали партията на Волен Сидеров трябва да бъде забранена.
"Това е от компетентността на съда", завърши Първанов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.