Пропускане към основното съдържание

Обявени са имената на тримата загинали при взрива

Обявени са имената на тримата загинали при взрива
Николай Гочев, Станимир Киров и Енчо Кремаков са загинали при взрива в склада за боеприпаси край "Петолъчката", съобщи главният секретар на МВР Калин Георгев, цитиран от БНТ.



Той обясни, че обявяват смъртта, преди да са излезли резултатите от ДНК експертизите на иззетия от мястото материал, тъй като според експертите пораженията са такива, че няма шанс или най-малка надежда тримата мъже да са оцелели при взрива.

По думите на Калин Георгиев кратерът под цех 1 е с дълбочина между 4 и 6 метра, а мястото на инцидента приличало на лунен пейзаж. От сутринта следователи от Националната следствена служба, дознатели, криминалисти и експерти от полицията в Ямбол, под наблюдението на окръжния прокурор на града, извършиха оглед на мястото.

Всички намерени взривни и биологични материали ще бъдат подложени на експертиза. Днес пристигнаха и представители на фирмата, които ще извършат допълнителен оглед на щетите по домовете на хората в най-близките до взривовете населени места. Преди това огледът на мястото се извършваше с безпилотни самолети и роботи.

За да бъде получено обезщетение, се изисква документ за собственост на имотите. Едва в понеделник се очаква да пристигнат и застрахователите на фирмата собственик на взривените складове.

На 5 юни се взриви склад за боеприпаси край "Петолъчката", в резултат на което 18 работници бяха настанени в болница, а трима останаха в неизвестност. Издирването на работниците продължи и днес, макар че едва вчера сапьори успяха да достигнат до района с отломките от боеприпасите.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.